Самса – ідеальне блюдо для любителів ситної випічки. Вона гарна в гарячому і холодному вигляді. Приготовані за цим рецептом пиріжки розлітаються зі столу з неймовірною швидкістю.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Фарш м’ясний – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Кунжут – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати самсу з фаршем з готового листкового тіста в духовці? Цибулю і часник очистіть і дрібно наріжте. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.
Змішайте в мисці фарш, цибулю, часник і зелень. Посоліть і приправте начинку за смаком.
Тісто розморозьте, розділіть на частини і розкачайте з них коржики.
На тісто покладіть трохи м’ясної начинки і скріпіть краю.
На деко покладіть аркуш пергаменту чи фольги. Розкладіть на деку заготовки швами вниз. Змастіть тісто збитим жовтком і посипати кунжутом.
Запікайте самсу при 180 градусах 30 хвилин. Випічка добре зарум’яниться і аромат буде розлітатися по всій квартирі.
Приємного апетиту!
Самса Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з м'ясом Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Самса з яловичиною