Яскрава закуска для вашого сімейного столу – апетитна самса з гарбузом з дріжджового листкового тіста. Блюдо виходить з хрусткою скоринкою і соковитою живильної начинкою. Здивуйте своїх близьких!
Інгредієнти: на 20 порц.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Вода – 1 склянка
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Для начинки: –
- Гарбуз – 200 гр.
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Яйце – 1 шт.
- Кунжут – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати самсу з гарбузом з дріжджового листкового тіста? Підготуємо необхідні продукти для готування. Гарбуз заздалегідь очищаємо, фарш розморожуємо.
Дві склянки борошна просіваємо з сіллю через дрібне сито.
Розводимо в теплій воді дріжджі і вливаємо їх у борошно.
Ретельно вимішуємо тісто, поки воно не стане щільним і еластичним.
Накриваємо продукт рушником і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.
В цей час готуємо начинку. З’єднуємо фарш з шматочками гарбуза, подрібненою цибулею, сіллю і перцем. Ретельно вимішуємо масу.
Повертаємося до тесту. Його слід розділити на три рівні частини.
Кожну частину розгортаємо в тонкий пласт.
Розтоплюємо вершкове масло до рідкого стану.
Кожен шар розкатаного тіста обмазуємо маслом і з’єднуємо один з одним.
Скачуємо шари тіста в трубочку. Охолоджуємо продукт у холодильнику 40 хвилин.
Готове тісто ділимо на тонкі кружечки.
Кожен кружечок тонко розкочуємо.
По центру кожного розкатаного кола викладаємо начинку.
Звертаємо три сторони тіста і міцно склеюємо їх один з одним.
Перевертаємо заготовки і кладемо їх на деко. Обмазуємо збитим яйцем, посипаємо кунжутом і випікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Хрустка самса з дріжджового листкового тіста з гарбузом готова. Можна подавати до столу!
Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з гарбузом Самса з листкового тіста з м'ясом Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Самса зі свининою Тісто для самси