Листкове тісто ідеально підходить для різної випічки. Особливо добре виходить самса з куркою. Ця ніжна випічка нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 0,5 кг
- Куряче філе – 0,6 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Кмин – за смаком
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Кунжут – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Щоб приготувати самсу з покупного листкового тіста з куркою, готове тісто розморозьте при кімнатній температурі.
Куряче філе наріжте дрібними кубиками.
Цибулю очистіть і дрібно наріжте.
Змішайте м’ясо і цибулю, додайте сіль і кмин за смаком.
Тісто наріжте на рівні частини і тонко розкачайте.
На центр коржі викладіть трохи начинки, скріпіть краї тіста, щоб вийшов трикутний пиріжок.
Деко змастіть рослинною олією, викладіть самсу швами вниз. Заготовки змастіть збитим яйцем і посипати кунжутом.
Запікайте самсу в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин. Подавайте самсу в гарячому вигляді, так вона зберігає хрустку оболонку і соковитість у начинці.
Приємного апетиту!
Самса Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з дріжджового тіста Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з м'ясом Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею