Яловичина в міру жирне, але сухе м’ясо, тому додайте в начинку побільше цибулі. Тоді ваша самса з яловичої начинкою буде ніжною і соковитою.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 1 склянка
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Для начинки: –
- Яловичина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Петрушка – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
- Зіра – за смаком
- Кардамон – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Часник сушений – за смаком
- Часник – 1 зуб.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування самси з яловичиною з листкового тіста? В теплу воду додайте 30 грам розм’якшеного вершкового масла, сіль і яйце, перемішайте. Потім додайте дві склянки просіяного борошна. Борошно всипайте поступово частинами і замішують пружне еластичне тісто.
Розділіть тісто на чотири рівних частини, розкачайте їх в тонкі прямокутні пласти. Кожен прямокутник тіста змастіть розм’якшеним вершковим маслом, складіть їх один на одного і скрутіть щільний рулет. Перед тим, як розкачати тісто, потримайте його 10-15 хвилин в морозилці.
Для начинки змішайте подрібнене яловиче філе, цибуля, часник, зелень і приправи. Тісто наріжте на кілька рівних частин, розкачайте їх, покладіть на коржі начинку і скріпіть краю. У вас повинні вийти пиріжки трикутної форми.
На деко покладіть аркуш пергаменту. Потім розкладіть заготовки, за бажанням можна посипати їх кунжутом.
Запікайте самсу в духовці при 190 градусах протягом 30-40 хвилин. За 10 хвилин до готовності змастіть випічку збитим яйцем.
Подавайте самсу в теплому вигляді з чаєм або бульйоном.
Приємного апетиту!
Бездріжджове тісто для самси Самса з листкового тіста з м'ясом Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Узбецька самса