Соковитий, жирненькие, солодкуватий, з рум’яною щільною скоринкою і ніжною м’якоттю – чудовий сазан на мангалі стане королем трапези і прикрасить будь-який стіл. Приготуємо рибку зі спеціями і сіллю – в такій скромній компанії сазан відмінно виявляємо свої смакові властивості. Така риба, мабуть, в ситному гарнірі і не потребує, досить супроводити її зеленню і свіжими овочами.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сазан – 1 – 1.5 кг
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник сушений – 1 ст. л.
- Прованські трави – 1 ст. л.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Почнемо готувати сазана на мангалі на решітці. Рибу промиваємо, очищаємо від луски, видаляємо нутрощі, голову і плавники.
Розрізаємо тушку по черевцю і хребту, розгортаємо боку риби в горизонтальний пласт. Добре обсушуємо паперовим рушником.
Посипаємо сіллю, чорним меленим перцем, сушеним часником і прованськими травами. Долонею розтираємо спеції за рибної м’якоті і по шкірі. Залишаємо на двадцять-тридцять хвилин при кімнатній температурі для маринування.
Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Відкритого полум’я не має.
Сазана поміщаємо на решітку, відправляємо на мангал. Готуємо рибу орієнтовно п’ятнадцять-двадцять хвилин, періодично перевертаючи на обидві сторони. Важливо не пересушити.
Готовий сазан повинен покритися легкої золотистої скоринкою, м’якоть залишиться білою.
Готову рибу подаємо на стіл в гарячому вигляді. Прикрашаємо свіжою зеленню і овочами.
Смачного!