Шарлотка проста в приготуванні і швидко випікається. Смачна як у теплом, так і в охолодженому вигляді. Тісто трохи вологе, пухке, в поєднанні з соковитою малиновою начинкою виходить дуже смачним. Готову шарлотку обов’язково посипте цукровою пудрою – вона ідеально підкреслить ягідну кислинку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно – 250 гр.
  • Кефір – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Малина – 400 – 500 гр.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Готувати шарлотку на кефірі з малиною легко! Змішаємо спочатку рідку основу: виливаємо в миску кефір, розбиваємо яйця, додаємо цукор, ванілін, сіль. Збиваємо до однорідності.

В яєчно-кефірну масу вливаємо розтоплене до рідкої маси вершкове масло і гарненько перемішуємо.

Далі просіваємо борошно разом з розпушувачем і замішуємо тісто. Його консистенція повинна вийти схожою з густою сметаною.

Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Якщо форма силіконова, то її можна не змащувати. У підготовлену форму викладаємо третину приготованого тесту. Розкладаємо половину малини на тесті. Далі розподіляємо другу частину тіста і знову викладаємо ягоди. Закриваємо малину рештою тестом.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з пирогом поміщаємо в духовку і випікаємо виріб протягом приблизно сорока хвилин. Пиріг помітно підросте в розмірі і покриється яскравої золотистої скоринкою.

Готову випічку дістаємо з духовки. Звільняємо пиріг з форми, перекладаємо на блюдо, даємо охолонути. Посипаємо поверхню цукровою пудрою через ситечко, розрізаємо на порції і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Бісквітна шарлотка Пиріг з малиною в духовці Пироги ПП шарлотка Шарлотка з замороженими ягодами Шарлотка на кефірі