Шарлотка проста в приготуванні і швидко випікається. Смачна як у теплом, так і в охолодженому вигляді. Тісто трохи вологе, пухке, в поєднанні з соковитою малиновою начинкою виходить дуже смачним. Готову шарлотку обов’язково посипте цукровою пудрою – вона ідеально підкреслить ягідну кислинку.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 250 гр.
- Кефір – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Сіль – 1 щіпка
- Малина – 400 – 500 гр.
- Масло рослинне – для змазування
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Готувати шарлотку на кефірі з малиною легко! Змішаємо спочатку рідку основу: виливаємо в миску кефір, розбиваємо яйця, додаємо цукор, ванілін, сіль. Збиваємо до однорідності.
В яєчно-кефірну масу вливаємо розтоплене до рідкої маси вершкове масло і гарненько перемішуємо.
Далі просіваємо борошно разом з розпушувачем і замішуємо тісто. Його консистенція повинна вийти схожою з густою сметаною.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом. Якщо форма силіконова, то її можна не змащувати. У підготовлену форму викладаємо третину приготованого тесту. Розкладаємо половину малини на тесті. Далі розподіляємо другу частину тіста і знову викладаємо ягоди. Закриваємо малину рештою тестом.
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з пирогом поміщаємо в духовку і випікаємо виріб протягом приблизно сорока хвилин. Пиріг помітно підросте в розмірі і покриється яскравої золотистої скоринкою.
Готову випічку дістаємо з духовки. Звільняємо пиріг з форми, перекладаємо на блюдо, даємо охолонути. Посипаємо поверхню цукровою пудрою через ситечко, розрізаємо на порції і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Бісквітна шарлотка Пиріг з малиною в духовці Пироги ПП шарлотка Шарлотка з замороженими ягодами Шарлотка на кефірі