Найніжніший сметанний десерт, який закінчується ще до повного охолодження! В інгредієнтах ви можете побачити джем, але не лякайтеся: для його приготування потрібно всього лише приварити кілька плодів у цукрі до розм’якшення, це займає кілька хвилин. В іншому, цей пиріг готується швидко, а з’їдається ще швидше.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Масло рослинне – 150 мл
  • Сметана – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Сода харчова – 1 щіпка
  • Абрикоси – 400 гр.
  • Джем абрикосовий – 100 мл
  • Ванілін – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати пісочний пиріг з абрикосами і сметаною? У глибокій пиалке змішуємо три яйця з дрібкою солі і віночком або вилкою збиваємо до утворення піни.

У цю масу додаємо майже цілий стакан цукрового піску, ванілін за бажанням і перемішуємо.

Не перестаючи помішувати, вливаємо 150 мл рослинного масла (необхідно використовувати масло без запаху).

150 грам сметани (можна замінити натуральним йогуртом) додаємо до маси, частина залиште і погасите в ній соду.

Борошно з’єднуємо з половиною чайної ложки розпушувача і просіваємо через сито, для того, щоб борошно наситилася киснем, і наш пиріг вийшов повітряним.

Змішуємо всі інгредієнти: яєчну суміш, погашену сметаною соду і борошно – все ретельно перемішуємо до однорідності.

Деко або форму для запікання застеляємо пергаментним папером для запікання і виливаємо на неї рідке тісто.

Фрукти ретельно промиваємо під струменем води, видаляємо хвостики і розрізаємо на дві частини, виймаючи кісточки.

На тісто викладаємо абрикоси (зрізом вниз) і трохи їх притапливаем.

Відправляємо заготівлю пирога в духовку на 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

Після закінчення часу дістаємо гарячий пиріг, злегка остуджуємо і рясно змащуємо верхівку джемом.

Після повного охолодження можна посипати цукровою пудрою для прикраси.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг Заливний пиріг на сметані Пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами в духовці Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані