Шарлотка на молоці і манки – відмінний рецепт домашньої випічки. Бісквіт виходить не таким пишним, зате дуже смачним і більш ніжним. Така шарлотка трохи нагадує сирну. Яблука, груші або банани – начинку кожен вибирає по собі. Таке ласощі ніколи не набридає!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Борошно – 100 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Манна крупа – 4 ст. л.
- Яблука – 2 шт.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати шарлотку на молоці з манкою? Яйця з’єднайте з цукром в глибокій мисці і збиваємо їх в густу піну з допомогою міксера.
Додаємо в яйця молоко і поступово вводимо муку, а потім манку і розпушувач. Постійно розмішуючи тісто, щоб не утворювалося грудочок.
Яблука миємо й нарізаємо невеликими тонкими шматочками.
Форму для запікання промазуємо рослинним маслом і викладаємо на дно один шар яблук. Заливаємо їх половиною тіста, знову викладаємо яблука і заливаємо рештою тестом. Розрівнюємо його за формою.
Відправляємо шарлотку в духову піч на 40 хв. і випікаємо при температурі 180 градусів. Готову шарлотку посипаємо цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Бісквітна шарлотка ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка на молоці