Шарлотка – улюблена всіма випічка, рецепт якої є в арсеналі кожної господині. В якості альтернативи цукру в тісто може бути додано згущене молоко. Воно підсолодить пиріг і доповнить його ніжний смак.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яблука – 2 шт.
- Виноград – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Сода харчова – 5 гр.
- Молоко згущене – 1 банка
- Лимон – 0,5 шт.
- Цукрова пудра – для посипання
- Ванілін – за смаком
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати шарлотку на згущеному молоці з яблуками легко! Фрукти помийте. З яблук видаліть серцевину з кісточками і наріжте їх тонкими часточками. Ягоди винограду відокремте від гілочок.
Вилийте в миску банку згущеного молока, розбийте яйце і збийте ці інгредієнти виделкою.
Всипте просіяне борошно в миску. Додати гашену лимонним соком соду, ванілін і замісити тісто.
Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї тісто, розрівняйте його ложкою. Зверху розкладіть яблука і виноград. Духовку розігрійте до 180 градусів. Поставте форму з заготівлею в духовку, випікайте пиріг 30-40 хвилин. Готову шарлотку дістаньте з духовки, посипте цукровою пудрою, остудіть і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Шарлотка Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з ягодами Шарлотка на молоці з яблуками в духовці