Для початку робиться тісто з яєць, цукру, олії, сиру, борошна пшеничного. Воно переливається у форму для запікання, зверху викладаються абрикоси. Шарлотка запікається протягом години і виходить дуже смачною.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Сир – 320 гр.
- Борошно пшеничне – 240 гр.
- Розпушувач тіста – 15 гр.
- Абрикоси – 6 – 7 шт.
Процес приготування:
Готувати шарлотку з абрикосами і сиром в духовці легко! В підходящу миску кладемо яйця і цукровий пісок. Все ретельно збиваємо з допомогою віночка. Можна додати більше цукру, в залежності від солодощі абрикосів. Наливаємо рослинне масло і добре перемішуємо.
Тепер розминаємо виделкою сир, відправляємо його в ємність з яйцями і все ретельно розмішуємо. Слідом просіваємо через сито пшеничне борошно з розпушувачем і відправляємо все до сирної маси.
Перемішуємо тісто ложкою. Воно повинно вийти досить густим.
Абрикоси ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і виймаємо з них кісточки. Великі плоди розрізаємо на 4 частини.
Застеляємо форму для випічки пергаментним папером і виливаємо туди тісто. Зверху рівномірно розподіляємо абрикоси.
Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо там пиріг протягом години. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки або дерев’яної палички. Даємо шарлотці охолонути, після чого виймаємо її з форми, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. При бажанні її можна присипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!
Бісквітна шарлотка Пиріг з абрикосами Сирна шарлотка Шарлотка без яблук