Як часто ми пробували шарлотки! Здається, що нічого нового в її рецепті бути не може. Але це ні так. Досить замінити звичну нам пшеничне борошно гречаної, і звичайна шарлотка перетворитися у вишуканий делікатес, який порадує і смаком і неповторним ароматом.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Яблука – 5 – 7 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 170 гр.
- Борошно пшеничне – 70 гр.
- Борошно гречана – 70 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готувати шарлотку з гречаного борошна з яблуками легко! Яблука миємо й розрізаємо на невеликі тонкі скибочки.
Дно форми для випікання застеляємо пергаментом, змащуємо його тонким шаром вершкового масла і надсилаємо борошном.
У форму викладаємо нарізані яблука.
До яєць додаємо цукор.
Збиваємо до отримання пишної світлої маси.
Поступово всипаємо пшеничне та гречане борошно, додаємо розпушувач.
Перемішуємо по колу, щоб у тісті не утворювалися грудочки.
Гречане тісто виливаємо на яблука, акуратно розподіляємо по всій формі.
Випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів, потім зменшуємо температуру до 180 градусів і залишаємо ще 20 хвилин.
Готовий пиріг викладаємо на блюдо, даємо постояти хвилин 5 і можна пробувати!
Бісквітна шарлотка ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани