Шарлотка є популярною домашньою випічкою. Її головні переваги полягають у доступності інгредієнтів, простоти і швидкості приготування. Даний рецепт розкриє всі секрети приготування шарлотки з грушами з використанням мультиварки. Випічка в результаті виходить соковитою, ніжною і дуже ароматною.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Груша – 4 шт.
- Яйце – 5 шт.
- Борошно – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Ванілін – за смаком
Процес приготування:
Готувати шарлотку з грушами в мультиварці легко! В підходящу ємність вбиваємо яйця.
Додаємо до яєць цукор, збиваємо всі інгредієнти міксером протягом 7-10 хвилин до утворення пишної білої піни.
Після цього в яєчно-цукрову суміш вводимо пшеничне борошно, розпушувач і ванілін. Все перемішуємо таким чином, щоб вийшло однорідне тісто. На даному етапі користуватися міксером вже немає необхідності, все акуратно перемішайте віночком, щоб зберегти пишність тесту.
Груші промиваємо, вирізаємо серцевину з насінням. Самі плоди нарізаємо тонкими скибочками.
Мультиварочную чашу змастіть рослинною олією (за бажанням можна замінити на вершкове). Потім помістіть туди половину тіста. Поверх нього розподіліть скибочки груш. Після цього залийте в чашу тісто. Активуйте режим «Випічка» і готуйте шарлотку протягом 80 хвилин.
Випічка готова! Шарлотка з грушами, приготовленої в мультиварці, можна пригощатися!
Приємного вам чаювання!
Бісквітна шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка в мультиварці