Сьогодні шарлотку готують як в якості десерту, так і в якості несолодкого основного блюда. Вашої фантазії немає межі. Простий рецепт несолодкої шарлотки з капустою припаде до смаку всім. Шарлотка готується з доступних продуктів, які у всіх знайдуться вдома.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Кефір – 1 склянка
- Яйце – 3 шт.
- Майонез – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт шарлотки з капустою і кефірі простий у приготуванні! Підготуйте необхідні продукти для капустяної шарлотки.
Нашаткуйте дрібно капусту. Викладіть на добре розігріту сковороду. Обсмажте. Посоліть капусту. Відставте в бік.
В глибоку ємність розбийте одне яйце і добре збийте вінчиком.
Вилийте кефір. Добре перемішайте.
Додайте сіль і спеції за смаком. Ретельно розмішайте.
Просійте борошно з розпушувачем через сито і в кілька прийомів введіть в тісто.
Акуратними рухами перемішайте.
Форму змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Частина тесту перекладіть, добре розрівняйте.
Зверху викладіть смажену капусту і залийте збитими яйцями.
Зверху залийте другою частиною тіста. Розрівняйте силіконової лопаткою.
Форму акуратно помістіть в добре розігріту духовку, випікайте 45 хвилин при температурі 180 градусів. Перевірити на готовність. Форму вийміть з духовки і дайте шарлотці охолонути. Акуратно перемістіть на блюдо.
Пиріг виходить дуже смачним і ароматним! Приємного вам апетиту! Шарлотку подають як в гарячому, так і в холодному вигляді.