Якщо ви шукаєте рецепт випічки без цукру, то яблучна шарлотка з медом вам доведеться за смаком. Ароматний пиріг приверне будь-ласуна, а відсутність цукрового піску виявиться зовсім непомітним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яблука – 4 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Масло вершкове – 1 пакет
  • Мед – 3 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч. л.
  • Кориця – 10 гр.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати шарлотку з яблуками без цукру, розтоплюємо масло до рідкого стану, додаємо до нього мед і ретельно перемішуємо. Кількість меду можна змінювати за смаком.

Збиваємо яйця і додаємо їх до масі масла і меду. Туди ж відправляємо корицю, розпушувач і просіваємо борошно. Перемішуємо до однорідного тесту.

Нарізаємо яблука часточками або кубиками середнього розміру. Фрукт краще вибирати з кислинкою, сильний і твердий, щоб пиріг не розм’як.

Форму змащуємо маслом або вистилаємо пергаментом. Викладаємо яблука, потім заливаємо тістом.

Випікаємо в духовці 40-50 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність можна перевіряти зубочисткою, і при необхідності дістати пиріг раніше.

Готову яблучну шарлотку ділимо на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Шарлотка Шарлотка без цукру Шарлотка з корицею Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками класична