Звичайно шарлотка готується з яблуками або грушами, свіжими або замороженими ягодами. Якщо ви не любите солодку випічку, спробуйте приготувати шарлотку з капустою. Ніжна структура пирога вам обов’язково сподобається. А продукти для приготування капустяної шарлотки знайдуться у вашому холодильнику. Шарлотка виходить дуже ситним і бюджетної.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Капуста білокачанна – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Сир – 200 гр.
- Сметана – 180 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Манна крупа – 0.75 ст.
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування
- Сухарі панірувальні – для посипання
- Кунжут – за бажанням
Процес приготування:
Як почати готувати шарлотку з капустою на сметані? Наріжте дрібно капусту.
Викладіть в миску, посоліть і пам’ятайте руками.
В глибоку ємність розбийте яйця, додайте цукор і сіль.
Добре збийте міксером до збільшення маси.
Додайте сметану і ретельно перемішайте.
Насипте соду, добре перемішайте зі сметанною масою. Просійте борошно через сито і в кілька прийомів введіть в тісто.
Акуратними рухами перемішайте.
Викладіть тісто сир і капусту, добре перемішайте, щоб начинка рівномірно розподілилася по тесту.
Висипте в тісто манку.
Ретельно перемішайте. Залиште набрякнути на 20 хвилин.
Форму змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Добре присипте панірувальними сухарями. Тісто перекладіть, добре розрівняйте.
Зверху присипте кунжутом.
Форму акуратно помістіть в добре розігріту духовку, випікайте 1 годину при температурі 180 градусів. Перевірити на готовність. Форму вийміть з духовки і дайте шарлотці охолонути. Акуратно перемістіть на блюдо.
Приємного апетиту!
Бісквітна шарлотка Сирна шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка без яблук Шарлотка з капустою