Багато звикли, що шарлотка – це солодкий пиріг з яблуками. Однак існує безліч варіантів цього чудового блюда. Сьогодні ми приготуємо шарлотку з капустою – це ситний і смачний пиріг, який вдало підійде на обід або вечерю.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Печериці свіжі – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати шарлотку з капустою в мультиварці? Чистимо і промиваємо під прохолодною водою печериці. Якщо гриби великі – нарізаємо їх слайсами 2-3 мм, якщо маленькі – досить розрізати їх навпіл. Викладаємо їх на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо.
Чистимо цибулину і тонко нарізаємо, відправляємо на сковороду до грибів, трохи обсмажуємо.
З капусти, знімаємо пару верхніх листків, промиваємо під проточною водою і дрібно шаткуємо, можна скористатися спеціальним ножем або терткою. Після цього необхідно трохи розім’яти капусту руками, щоб вона стала м’якше. Моркву чистимо та миємо, натираємо на тертці і додаємо до капусти.
Відправляємо капусту в сковороду до грибів і цибулі, солимо і перчимо за смаком. Обсмажуємо до м’якості, за бажанням в кінці можна додати трохи зелені. Якщо капуста тверда – необхідно хвилин 15 протушкувати під кришкою.
Поки готується начинка, ми займемося тестом. У ємності віночком збиваємо яйця, туди ж просіваємо борошно з розпушувачем і додаємо цукор, все добре перемішуємо. За консистенцією тісто виходить, як на оладки.
Змащуємо чашу мультиварки вершковим маслом. На дно чаші виливаємо половину тіста, далі викладаємо начинку, розрівнюємо її лопаткою, потім знову викладаємо тісто.
Закриваємо кришку мультиварки, кнопкою «Меню» встановлюємо режим «Випічка» на 40 хв і натискаємо кнопку «Старт». Після закінчення часу мультиварка видасть сигнал. Після цього відкриваємо кришку мультиварки, акуратно за допомогою прихватов дістаємо чашу і кладемо зверху обробну дошку, перевертаємо шарлотку на дошку. Потім, за допомогою лопатки, кладемо шарлотку в чашу і запікаємо шарлотку з іншого боку ще 20 хв
Готової шарлотці даємо трохи охолонути, перекладаємо на блюдо і порційно нарізаємо. Приємного апетиту.
ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка в мультиварці Шарлотка з капустою