Шарлотка з кукурудзяного борошна з яблуками проста в приготуванні і сподобається більшості домочадців! Випічка з кукурудзяного борошна відрізняється особливою текстурою, яка поєднує в собі одночасно розсипчастість і вологість. Вироби з такого борошна ідеально підходять тим, хто з якихось причин уникає глютену. Крім того, колір кукурудзяного тіста завжди радує око як у процесі приготування, так і під час поїдання. А вже у поєднанні з соковитими яблуками кукурудзяна шарлотка точно підніме настрій і приємно здивує новим відтінком звичного смаку.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Мука кукурудзяна – 200 гр.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Яблука – 4 шт.
- Кориця – 2 ч. л.
- Розпушувач тіста – 5 гр.
Процес приготування:
Для приготування шарлотки з кукурудзяного борошна з яблуками необхідно розтопити вершкове масло. Зручно робити це в мікрохвильовій печі.
стало рідким масло всипаємо майже весь цукор, залишивши пару ложок для посипання яблук.
Суміш масла з цукром починаємо збивати міксером на повільних обертах, поступово збільшуючи швидкість. Цукор повинен розчинитися, а суміш стати однорідною.
Один за одним, поступово додаємо яйця, ретельно збиваючи після кожного яйця. Після додавання всіх яєць суміш повинна посвітліти і помітно збільшитися в об’ємі
В отриману суміш додаємо кукурудзяне борошно разом з розпушувачем.
Акуратно перемішуємо з рідкої яєчно-масляною масою і знову збиваємо міксером на середній швидкості. Тісто виходить однорідну, досить густе і щільне.
Готуємо форму для випічки, добре змастивши її олією. Якщо використовується силіконова форма, то нічим змащувати не потрібно.
В підготовлену форму викладаємо кукурудзяна тісто і акуратно розрівнюємо ложкою по всьому периметру.
Яблука нарізаємо на чотири частини, вирізаємо тонким ножем насіння. Нарізаємо скибочками по п’ять-сім міліметрів. Скибочки яблук тепер викладаємо віялом по колу на тісто.
На покладені яблука рівномірно висипаємо мелену корицю і цукор, що залишився.
Форму з майбутньою шарлоткою ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на середній рівень. Час випічки – орієнтовно 40 хвилин. Пиріг повинен трохи збільшитися в обсязі і добре зарум’яниться.
Готову шарлотку дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути. Теплу шарлотку вже можна легко отримати, якщо не планується її подання у формі для випічки.
Нарізаємо шарлотку на шматочки і подаємо. При подачі можна доповнити випічку кулькою морозива або просто присипати цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
ПП шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками і корицею Шарлотка з яблуками класична