Шарлотка з кукурудзяного борошна з яблуками проста в приготуванні і сподобається більшості домочадців! Випічка з кукурудзяного борошна відрізняється особливою текстурою, яка поєднує в собі одночасно розсипчастість і вологість. Вироби з такого борошна ідеально підходять тим, хто з якихось причин уникає глютену. Крім того, колір кукурудзяного тіста завжди радує око як у процесі приготування, так і під час поїдання. А вже у поєднанні з соковитими яблуками кукурудзяна шарлотка точно підніме настрій і приємно здивує новим відтінком звичного смаку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Мука кукурудзяна – 200 гр.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Яблука – 4 шт.
  • Кориця – 2 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 5 гр.

Процес приготування:

Для приготування шарлотки з кукурудзяного борошна з яблуками необхідно розтопити вершкове масло. Зручно робити це в мікрохвильовій печі.

стало рідким масло всипаємо майже весь цукор, залишивши пару ложок для посипання яблук.

Суміш масла з цукром починаємо збивати міксером на повільних обертах, поступово збільшуючи швидкість. Цукор повинен розчинитися, а суміш стати однорідною.

Один за одним, поступово додаємо яйця, ретельно збиваючи після кожного яйця. Після додавання всіх яєць суміш повинна посвітліти і помітно збільшитися в об’ємі

В отриману суміш додаємо кукурудзяне борошно разом з розпушувачем.

Акуратно перемішуємо з рідкої яєчно-масляною масою і знову збиваємо міксером на середній швидкості. Тісто виходить однорідну, досить густе і щільне.

Готуємо форму для випічки, добре змастивши її олією. Якщо використовується силіконова форма, то нічим змащувати не потрібно.

В підготовлену форму викладаємо кукурудзяна тісто і акуратно розрівнюємо ложкою по всьому периметру.

Яблука нарізаємо на чотири частини, вирізаємо тонким ножем насіння. Нарізаємо скибочками по п’ять-сім міліметрів. Скибочки яблук тепер викладаємо віялом по колу на тісто.

На покладені яблука рівномірно висипаємо мелену корицю і цукор, що залишився.

Форму з майбутньою шарлоткою ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на середній рівень. Час випічки – орієнтовно 40 хвилин. Пиріг повинен трохи збільшитися в обсязі і добре зарум’яниться.

Готову шарлотку дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути. Теплу шарлотку вже можна легко отримати, якщо не планується її подання у формі для випічки.

Нарізаємо шарлотку на шматочки і подаємо. При подачі можна доповнити випічку кулькою морозива або просто присипати цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

ПП шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками і корицею Шарлотка з яблуками класична