Шарлотка – випічка до болю знайома всім випічка, вже давно стала звичною у багатьох сім’ях. Але як урізноманітнити звичне блюдо, додавши в нього свіжості і веселого літнього настрою? Дуже просто! Досить замінити яблука свіжою полуницею – і незвичність смаку і аромату гарантована.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Цукор-пісок – 130 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Масло соняшникове – 80 мл
- Полуниця – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування шарлотки з полуницею. Полуницю добре промити, потім викласти на суху тканину і дати обсохнути.
Ягоди очистити і нарізати невеликими шматочками.
Борошно просіяти і додати до неї розпушувач.
В глибокій ємності розбити яйця, додати цукор.
Збити яйця з цукром до збільшення маси в об’ємі і утворення піни.
Додаємо сіль і поступово вводимо муку, вливаємо олію і все перемішуємо міксером до однорідності.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, присипаємо борошном, виливаємо половину тіста, акуратно викладаємо всю полуницю, заливаємо рештою тестом.
Випікаємо при 180 градусах 35-40 хвилин. Після даємо шарлотці з полуницею трохи охолонути і можна насолоджуватися новим смаком звичного страви!
Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка з замороженими ягодами Шарлотка з полуницею