Вирішили здивувати гостей приємним десертом? Пропонуємо найніжнішу шарлотку зі сметанною заливкою. За допомогою сметани яблучний пиріг стане неймовірно соковитим. Секретний інгредієнт зробить своє, а приготування не потребує багато часу і сил.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яблука – 4 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 140 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сметана – 8 ст. л.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати шарлотку зі сметанною заливкою. Яблука нарізаємо часточками, не позбавляючись від шкірки. Присипаємо цукром і злегка тушкуємо на слабкому вогні з невеликою кількістю води. Знімаємо з вогню, коли вода випарується. Важливо, щоб води було небагато, так яблука не розваряться.
Одне яйце збиваємо з 100 р. цукру, додаємо сіль і ванілін. Робимо це до розчинення цукру й утворення пінки.
В збиту суміш додаємо дві столові ложки сметани і попередньо розтануло масло. Збиваємо.
Просіваємо борошно, додаємо розпушувач, збиваємо тісто до однорідності.
Розминаємо густе тісто руками і загортаємо в харчову плівку. Залишаємо на час.
Робимо сметанную заливку. Збиваємо два яйця з двома столовими ложками цукру. Додаємо залишилися шість ложці сметани, крохмаль і добре збиваємо.
Повертаємося до тесту. Відриваємо третина для верхівки шарлотки. Більшу частину рівномірно викладаємо на форму. Виливаємо сметанную заливку і розподіляємо яблука.
Верхівку яблучного пирога можна оформити декоративно. Для цього тонко розкачуємо тісто і за допомогою формочок вирізаємо фігурки. Цими декоративними фігурами і покриваємо начинку в заливці.
Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо шарлотку 40 хвилин до готовності. Подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного чаювання!
Шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками классическая Шарлотка на сметані з розпушувачем