Смачний та ніжний десерт з сиру стане вашим улюбленим. Шарлотку можна приготувати, не докладаючи великих зусиль. Повітряний десерт, безсумнівно, схвалять любителі домашньої випічки. Рецепт легкого в приготуванні шарлотки з сиром і сметаною оселиться у вашій кулінарній книзі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Сир – 250 гр.
- Сметана – 3 ст. л.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати шарлотку з сиром і сметаною? Візьміть глибоку ємність. Висипте цукор, перекладіть сир і розбийте яйця.
Подрібніть блендером або збийте міксером.
Розтопіть вершкове масло і додайте до отриманої маси.
Перекладіть сметану. Добре розмішайте.
Змішайте борошно з розпушувачем і просіяти через сито.
Добре перемішайте до зникнення грудочок.
В підготовлену форму викладіть тісто. Якщо форма силіконова – попередньо змастіть невеликою кількістю масла.
Яблука добре помийте, очистіть від шкірки і серцевини. Наріжте на кубики середнього розміру або скибочки.
Викладіть яблука поверх тесту.
Відправте шарлотку в добре розігріту духовку. Час приготування 45 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
Вийміть з духовки і дайте пирогу охолонути. Потім перемістіть на блюдо і за бажанням прикрасити цукровою пудрою.
Насолоджуйтеся смачним десертом. Приємного чаювання!
Сирна шарлотка Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка на сметані