Шарлотка – досить популярний і улюблений усіма ласунами десерт. Рецептів цього пирога безліч: і десерти, і основні не солодкі страви, з ягодами і фруктами. Унікальність цього рецепту в тому, що шарлотка приготована на цільнозерновий борошна. Шарлотка виходить дуже смачною, а відрізняється від звичайної лише кольором тесту.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Яйце – 2 шт.
- Кефір – 500 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Масло рослинне – 70 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Яблука – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Мускатний горіх – на кінчику ножа
- Кориця – 1 ч. л.
- Цукрова пудра для прикраси
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Приступимо до приготування шарлотки з цільнозерновий борошна. Духовку поставте розігріватися при температурі 180 градусів. Приготуйте необхідні продукти для шарлотки. У глибоку ємність вилийте кефір, рослинне масло, лимонний сік. Додайте яйця, щіпку солі і цукровий пісок.
В окремій мисці змішайте цільнозернове борошно, соду, корицю і мускатний горіх. Добре перемішайте. У кілька прийомів всипте в рідку масу, акуратно перемішуючи.
Яблука помийте, очистіть від шкірки і серцевини. Наріжте кубиками середнього розміру. Перекладіть яблука в тісто, добре перемішайте, щоб яблука рівномірно розподілилися по тесту.
Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно). Перекладіть тісто і добре розподіліть по формі, розрівнюючи силіконової лопаткою. Форму поставте в духовку на 45 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів.
Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути суха. Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми, прикрасити цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Шарлотка без розпушувача Шарлотка з корицею Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками класична Шарлотка на кефірі з яблуками Шарлотка на кефірі з яблуками в духовці