Шарлотка традиційний рецепт пирога з яблуками. Шарлотку найчастіше готують у якості десерту з різними начинками. Вашої фантазії немає межі. Простий рецепт солодкої шарлотки з вишнею припаде до смаку всім. Легка кислинка чудово поєднується з ніжним повітряним тестом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Вишня – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Розпушувач тіста – 1.5 ч. л.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Щоб приготувати шарлотку з вишнею в мультиварці, підготуйте всі необхідні інгредієнти для шарлотки з вишнею. У суху глибоку миску розбийте яйця. Добре збийте міксером на високій швидкості. Поступово додаючи цукровий пісок, продовжуйте збивати до пишноти. Просіяти борошно разом з розпушувачем і акуратними рухами знизу вгору вмішайте в тісто.
Чашу мультиварки змастіть невеликою кількістю вершкового масла.
Акуратно вилийте тісто. Рівномірно розкладіть зверху заздалегідь очищену вишню від кісточок, трохи утапливая в тесті.
Закрийте кришку мультиварки, на панелі виберіть режим «Випічка». Час приготування – 1 годину. Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки.
Перевірте готовність дерев’яною шпажкою, дайте пирогу постояти 15 хвилин.
З допомогою корзини для варіння на пару перемістіть шарлотку на тарілку для повного остигання.
Прикрасьте зверху цукровою пудрою.
Шарлотка виходить дуже смачною і ароматною! Приємного вам апетиту!