Шарлотка традиційний рецепт пирога з яблуками. Шарлотку найчастіше готують у якості десерту з різними начинками. Вашої фантазії немає межі. Простий рецепт солодкої шарлотки з вишнею припаде до смаку всім. Легка кислинка чудово поєднується з ніжним повітряним тестом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Вишня – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Розпушувач тіста – 1.5 ч. л.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Щоб приготувати шарлотку з вишнею в мультиварці, підготуйте всі необхідні інгредієнти для шарлотки з вишнею. У суху глибоку миску розбийте яйця. Добре збийте міксером на високій швидкості. Поступово додаючи цукровий пісок, продовжуйте збивати до пишноти. Просіяти борошно разом з розпушувачем і акуратними рухами знизу вгору вмішайте в тісто.

Чашу мультиварки змастіть невеликою кількістю вершкового масла.

Акуратно вилийте тісто. Рівномірно розкладіть зверху заздалегідь очищену вишню від кісточок, трохи утапливая в тесті.

Закрийте кришку мультиварки, на панелі виберіть режим «Випічка». Час приготування – 1 годину. Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки.

Перевірте готовність дерев’яною шпажкою, дайте пирогу постояти 15 хвилин.

З допомогою корзини для варіння на пару перемістіть шарлотку на тарілку для повного остигання.

Прикрасьте зверху цукровою пудрою.
Шарлотка виходить дуже смачною і ароматною! Приємного вам апетиту!

Шарлотка в мультиварці Шарлотка з вишнею Шарлотка з замороженими ягодами