Рецепт класичної шарлотки настільки популярний, що немає нічого дивного в тому, що в наш час існує величезна безліч варіантів приготування цього чудового десерту. Пропонуємо вам ще один варіант – шарлотка з яблуками і горіхами.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яблука – 4 шт.
  • Волоський горіх – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Ванілін – за смаком

Процес приготування:


Готувати шарлотку з яблуками і горіхами легко! В першу чергу необхідно зайнятися підготовкою волоських горіхів. Їх слід очистити від лушпиння і подрібнити. Це можна зробити за допомогою блендера або качалки.

Беремо глибоку миску, додаємо туди яйця і додаємо цукор. Все добре збиваємо. Поступово в процесі збивання додаємо розпушувач тіста, ванілін і просіяне борошно. Консистенція тіста повинна вийти рідкуватий.

В отриману масу додаємо подрібнені горіхи. Все перемішуємо.




Беремо яблука. Їх необхідно вимити, очистити від шкірки і видалити серцевину. Після цього яблука нарізаємо кубиками і додаємо в тісто.

Далі отриману масу виливаємо у форму, в якій будемо випікати нашу шарлотку. Форму необхідно попередньо змастити вершковим маслом

Шарлотка випікається в розігрітій духовці 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Перед подачею шарлотку необхідно остудити.

Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками класична