Рецепт класичної шарлотки настільки популярний, що немає нічого дивного в тому, що в наш час існує величезна безліч варіантів приготування цього чудового десерту. Пропонуємо вам ще один варіант – шарлотка з яблуками і горіхами.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яблука – 4 шт.
- Волоський горіх – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Ванілін – за смаком
Процес приготування:
Готувати шарлотку з яблуками і горіхами легко! В першу чергу необхідно зайнятися підготовкою волоських горіхів. Їх слід очистити від лушпиння і подрібнити. Це можна зробити за допомогою блендера або качалки.
Беремо глибоку миску, додаємо туди яйця і додаємо цукор. Все добре збиваємо. Поступово в процесі збивання додаємо розпушувач тіста, ванілін і просіяне борошно. Консистенція тіста повинна вийти рідкуватий.
В отриману масу додаємо подрібнені горіхи. Все перемішуємо.
Беремо яблука. Їх необхідно вимити, очистити від шкірки і видалити серцевину. Після цього яблука нарізаємо кубиками і додаємо в тісто.
Далі отриману масу виливаємо у форму, в якій будемо випікати нашу шарлотку. Форму необхідно попередньо змастити вершковим маслом
Шарлотка випікається в розігрітій духовці 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Перед подачею шарлотку необхідно остудити.
Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками класична