У відомий усім бісквіт з яблуками можна додати лимон – і ось вже авторську страву, порадующее і гостей, і близьких, готово. Притаманна шарлотці з яблуками ніжність і легкість залишаться, а лимон доповнить випічку новим унікальним ароматом і приємною кислинкою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – 10 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Яблука – 5 шт.

Процес приготування:

Як приготувати шарлотку з яблуками і лимоном? Підготувати всі необхідні інгредієнти.

Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мультиварці. Розтерти його з цукром і ванільним цукром

Додати до масла натерту на тертці цедру половини лимона, перемішати.

По одному ввести в отриману суміш яйця, збити до утворення піни.

Поступово додати в тісто борошно з розпушувачем, перемішати до однорідності.

Яблука очистити, вийняти середину, нарізати невеликими шматочками.

Форму для випічки добре промазати маслом, присипати трохи борошном, викласти на неї тісто.

Зверху рівномірно викласти яблука

Випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів близько 40 хвилин. Готовність перевірити сірником. Шарлотка з яблуками і лимоном готова, можна заварювати до неї чай!

Шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками класична