У відомий усім бісквіт з яблуками можна додати лимон – і ось вже авторську страву, порадующее і гостей, і близьких, готово. Притаманна шарлотці з яблуками ніжність і легкість залишаться, а лимон доповнить випічку новим унікальним ароматом і приємною кислинкою.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Масло вершкове – 200 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 10 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Яблука – 5 шт.
Процес приготування:
Як приготувати шарлотку з яблуками і лимоном? Підготувати всі необхідні інгредієнти.
Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мультиварці. Розтерти його з цукром і ванільним цукром
Додати до масла натерту на тертці цедру половини лимона, перемішати.
По одному ввести в отриману суміш яйця, збити до утворення піни.
Поступово додати в тісто борошно з розпушувачем, перемішати до однорідності.
Яблука очистити, вийняти середину, нарізати невеликими шматочками.
Форму для випічки добре промазати маслом, присипати трохи борошном, викласти на неї тісто.
Зверху рівномірно викласти яблука
Випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів близько 40 хвилин. Готовність перевірити сірником. Шарлотка з яблуками і лимоном готова, можна заварювати до неї чай!
Шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками класична