Шарлотка – популярний десерт. Кулінари експериментують як з начинками, так і з тестом. Шарлотка з яблуками і ягодами виходить ніжною і ароматною. З ягодами можна експериментувати, за рахунок цього десерт кожен раз буде різноманітним і не набридне.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Яблука – 3 шт.
- Смородина червона – 100 гр.
- чорна Смородина – 100 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Як приготувати шарлотку з яблуками і ягодами? У глибоку миску розбийте охолоджені яйця, збийте міксером до пишноти, поступово додайте цукровий пісок і збивайте до повного розчинення цукру.
В отриману масу перекладіть додайте сметану і харчову соду. Добре розмішайте. Сода загаситься сметаною. У миску просійте борошно через сито. Ретельно перемішайте тісто до повного зникнення грудочок.
добре вимийте Яблука, очистіть від шкірки і серцевини. Натріть на крупній тертці або наріжте будь-яким способом.
Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно). Перекладіть частину тіста і добре розподіліть по формі, розрівнюючи силіконової лопаткою. Зверху розкладіть підготовлені яблука.
Зверху викладіть червону і чорну смородину. Викладіть тісто.
Форму поставте в добре розігріту духовку на 35 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути суха.
Дайте пирогу охолонути. Вийміть з форми, перекладіть на блюдо. Розріжте пиріг на порції.
Готову шарлотку за бажанням прикрасити цукровою пудрою і насолоджуйтеся фруктово-ягідним десертом!