Класична шарлотка – це приголомшливий рецепт швидкої домашньої випічки. Її люблять за неймовірне смакове поєднання кислуватих яблук і солодкого тіста. Цей приголомшливий ніжний пиріг підійде як для сімейного чаювання, так і для зустрічі гостей. Спробуйте самі!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 250 мл
- Борошно – 500 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Яблука – 4 шт.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Цукрова пудра – 1 шт.
- Оцет столовий 9% – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування класичного рецепту шарлотки з яблуками на кефірі. Яблука для шарлотки промиваємо і видаляємо з них шкірку. 2 яблука ріжемо невеликими кубиками, а решта ріжемо тонкими довгастими шматочками. Їх будемо використовувати для прикраси.
Для тіста змішуємо в глибокій ємності яйця і цукор, збиваємо їх в густу масу за допомогою міксера. Додаємо до них кефір і соду, погашену оцтом. Додаємо в тісто яблука, порізані кубиками. Все ретельно перемішуємо.
Форму для випічки ретельно змащуємо рослинним маслом і виливаємо тісто, розрівнюємо його по поверхні рівним шаром. Зверху викладаємо яблука часточками і відправляємо шарлотку в духовку на 30-40 хв. Готовність дивимося зубочисткою. Шарлотка повинна бути м’якою, з рум’яною скоринкою.
Готову шарлотку посипаємо цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками класична Шарлотка на кефірі з яблуками