Шарлотка, як швидкий і простий варіант домашньої випічки, часто буває на столі у багатьох сім’ях. Замінивши в класичному рецепті традиційні яблука на малину, ви отримаєте десерт з новим смаком, не схожим на банальну шарлотку. Тісто замішуємо з скромного набору 3 інгредієнтів: борошна, цукру і яєць. Заморожену малину бажано трохи розморозити і злити сік, інакше він пофарбує тісто і зробить його занадто вологим.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Малина заморожена – 1.3 склянки
- Борошно – 1.3 склянки
- Яйце – 5 шт.
- Цукор-пісок – 1.3 склянки
- Сіль – 1 щіпка
- Масло вершкове – 20 гр.
- Ванільний цукор – 20 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати шарлотку з замороженої малиною легко! У посуд для замішування тіста розбити 5 курячих яєць. Потім насипати до них цукор звичайний і ванільний, щіпку солі і міксером на великій швидкості в плині чаие не менше 4 хвилин все збити до пишної однорідної стану. При цьому цукор повинен розчинитися і маса побіліти і добре збільшитися в обсязі, адже збивання яєць є запорукою пухкої випічки.
Вказане в рецепті кількість пшеничного борошна просіяти через густе сито, змішати з чайною ложкою розпушувача і пересипати цю суміш до збитим яйцям. Потім міксером на невеликій швидкості швидко замісити тісто.
Форму для випічки, бажано роз’ємну, змастити шматочком вершкового масла. Її можна присипати манкою або панірувальними сухарями, але не обов’язково. Замішане тісто перелити у форму і розрівняти ложкою його поверхню. Поверх тіста рівним шаром розкласти трохи розморожену малину.
Випікати малинову шарлотку в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин до рум’яного кольору.
Дверцята духовки перші 20-25 хвилин не відкривати, щоб шарлотка не осіла. Готовність випічки через 30 хвилин перевірити дерев’яною шпажкою. Спечену пишну і м’яку шарлотку витягти з форми, остудити на решітці і потім подати до столу.
Смачною і вдалою випічки!