Шашлик можна готувати не тільки м’яса, але й риби. Така альтернатива сподобається тим, хто любить легкі страви, але ситні. В даному випадку готуємо шашлик з коропа, але підійде і будь-яка інша риба. Головне, щоб вона була досить жирною. Ну і, звичайно, важливо видалити всі кістки з філе.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Короп – 2 кг
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Кріп – 0.5 пучків
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати шашлик з риби на шампурах на мангалі, карпа ретельно миємо, очищаємо від луски, розрізаємо черевце і витягуємо всі нутрощі і плівки. Голову, хвіст і плавники відрізаємо. Далі рибу розрізаємо вздовж хребта на дві частини. Хребет і прилеглі тонкі кістки акуратно витягуємо. Для видалення залишилися кісток зручно використовувати тонкі щипці. Отримане філе обсушуємо паперовим рушником. Філе розрізаємо на невеликі шматочки товщиною в три-чотири сантиметри. Кладемо нарізану рибу в глибоку миску.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Ріжемо його на тонкі півкруги, які тиснемо потім руками до виділення соку. Кріп миємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Вичавлюємо сік з лимона. У миску до риби кладемо цибулю, подрібнену зелень і лимонний сік. Додаємо сіль і чорний мелений перець. Руками перемішуємо всі разом, щоб маринад рівномірно покрив рибу. Затягуємо миску харчовою плівкою і залишаємо карпа маринуватися на годину.
Після маринування нанизуємо шматочки риби на шампури. Робимо це так, щоб шматки не звисали вниз, а були рівномірно розташовані на шампурі.
Готуємо мангал. Вугілля повинні бути тліючим, відкрите полум’я не допускається. Шампури з рибою відправляємо на мангал. Готуємо шашлик орієнтовно п’ятнадцять-двадцять хвилин, не забуваючи перевертати його для рівномірного прожарювання і зарум’янювання.
Готовий шашлик перекладаємо з мангалу на сервірувальне блюдо. Подаємо на стіл в гарячому вигляді в супроводі свіжих овочів.
Приємного апетиту!
Риба на мангалі Страви з риби Шашлик з риби на мангалі