Річкова форель відноситься до сімейства лососевих і відмінно підходить для засолювання. Філе форелі помірно жирна і дуже смачне. Слабосолона форель – ідеальний варіант для закуски на святковому столі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Форель річкова – 5 шт.
  • Сіль – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 8 – 10 шт.
  • Перець духмяний горошок – 8 – 10 шт.
  • Гвоздика – 5 – 6 бутонів
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Корінь імбиру – 5 – 10 гр.

Процес приготування:

Як солити річкову форель? Форель помийте, очистіть і обсушити паперовими рушниками.

Гострим ножем зробіть надрізи вздовж хребта по всій довжині.

Гвоздику, запашний і чорний перець подрібніть в ступці.

Імбир наріжте тонкими пластинками.

Змішайте сіль, цукор, подрібнений лавровий лист, імбир, суміш перцю і гвоздики.

Кожну рибку добре натріть пряною сумішшю з усіх боків.

Щільно укладіть форель в глибоку миску, зверху встановіть прес. Поставте рибу в холодильник на ніч.

Готову форель очистіть від шматочків імбиру і залишків спецій, наріжте і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Засолювання риби Солона форель Страви з риби Суха засолювання форелі Як засолити червону рибу в домашніх умовах