А ви готували шашлик з судака? Якщо ні, рекомендуємо заповнити цей кулінарний пробіл і спробувати – це дуже смачно. Сама по собі рибка володіє приємним ніжним солодкуватим смаком, а в поєднанні зі спеціями і топленим маслом це гідність тільки посилюється.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Судак – 1 кг
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло оливкове – 3 – 4 ст. л.
- Лимонний сік – 3 – 4 ст. л.
- Масло вершкове (топлене) – для змазування
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Готувати шашлик з судака на мангалі просто! Рибу добре промиваємо, очищаємо від луски, видаляємо нутрощі, голову і хвіст залишаємо. Внутрішню порожнину додатково моєму. Добре обсушуємо рибу паперовим рушником зсередини і зовні. Підготовлені тушки укладаємо на робочу поверхню і посипаємо з усіх боків крупною сіллю.
Також посипаємо чорним меленим перцем за смаком, поливаємо лимонним соком і оливковою олією. Розтираємо спеції і рідини по рибі, після чого залишаємо маринуватися на тридцять-сорок хвилин.
Готуємо мангал. Відкритого полум’я не повинно, залишаємо тільки тліюче вугілля. Нанизуємо рибу на шампури і відправляємо на мангал.
З допомогою силіконової пензлика час від часу змащуємо судака топленим маслом з усіх сторін під час приготування. Періодично перевертаємо шампури і не забуваємо продовжувати змащувати – це забезпечити гарну скоринку з ніжним вершковим смаком. Готуємо шашлик орієнтовно двадцять-двадцять п’ять хвилин. Важливо не пересушити.
Готовий рум’яний шашлик знімаємо з мангалу і відразу подаємо на стіл, поки судак гарячий і соковитий. Додатково подаємо зелень і лимон, порізані тонкими часточками.
Приємного апетиту!
Риба на мангалі Страви з риби Шашлик з риби на мангалі