Шаурма в лаваші з куркою, помідорами та огірками – це популярне блюдо східної кухні, яке дуже просто приготувати вдома. Для неї можна вибрати будь-яке м’ясо, але смачніше всього виходить шаурма з куркою. Все це заправляємо соусом і загортаємо в лаваш. Ідеальне блюдо для ситного перекусу!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лаваш – 2 шт.
- Куряче філе – 500 гр.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Сир – 250 гр.
- Капуста білокачанна – 150 гр.
- Огірки мариновані – 2 шт.
- Майонез – 6 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Зелень – 15 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 1 ст.
Процес приготування:
Як приготувати шаурма в лаваші з куркою, помідорами та огірками? Беремо курячу грудку і нарізаємо її тонкими слайсами, з 500 грам вийде 4-5 шматочків.
Посипаємо курку сіллю і приправою, заливаємо рослинним маслом. Залишаємо в маринаді на 15 – 40 хв.
Після цього обсмажуємо на сковороді.
Капусту дрібно ріжемо, шаткуємо ножем.
Огірок також промиваємо, зрізаємо кінці і нарізаємо смужками, як і курячу грудку, невеликої товщини.
Сир натираємо на крупній тертці.
Тепер приготуємо соус. Для цього промиємо зелень, дрібно покрошим її ножем.
Часник видавимо через прес.
Змішаємо сметану, майонез, зелень і часник.
Додамо чорний полотый перець і перемішати.
Готову курку ріжемо невеликими шматочками.
В останню чергу ріжемо смужками помідори, видаливши з низ них черешки.
Беремо один лист лавашу, відступаємо по краях близько 7-10 см. і змащуємо соусів.
Викладаємо курку, зверху кладемо капусту, потім огірки, помідори сир і ще один шар соусу.
Загортаємо лаваш.
Таким же чином готуємо другу шаурму. Обсмажуємо на розігрітій олії до рум’яного кольору.
Приємного апетиту!
Рулет з лаваша з куркою Рулет з лаваша з куркою і сиром Рулет з лаваша з куркою, огірком і сиром Шаурма Шаурма з куркою в лаваші