Шаурма в лаваші з куркою, помідорами та огірками – це популярне блюдо східної кухні, яке дуже просто приготувати вдома. Для неї можна вибрати будь-яке м’ясо, але смачніше всього виходить шаурма з куркою. Все це заправляємо соусом і загортаємо в лаваш. Ідеальне блюдо для ситного перекусу!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш – 2 шт.
  • Куряче філе – 500 гр.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Сир – 250 гр.
  • Капуста білокачанна – 150 гр.
  • Огірки мариновані – 2 шт.
  • Майонез – 6 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Зелень – 15 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст.

Процес приготування:

Як приготувати шаурма в лаваші з куркою, помідорами та огірками? Беремо курячу грудку і нарізаємо її тонкими слайсами, з 500 грам вийде 4-5 шматочків.

Посипаємо курку сіллю і приправою, заливаємо рослинним маслом. Залишаємо в маринаді на 15 – 40 хв.

Після цього обсмажуємо на сковороді.

Капусту дрібно ріжемо, шаткуємо ножем.

Огірок також промиваємо, зрізаємо кінці і нарізаємо смужками, як і курячу грудку, невеликої товщини.

Сир натираємо на крупній тертці.

Тепер приготуємо соус. Для цього промиємо зелень, дрібно покрошим її ножем.

Часник видавимо через прес.

Змішаємо сметану, майонез, зелень і часник.

Додамо чорний полотый перець і перемішати.

Готову курку ріжемо невеликими шматочками.

В останню чергу ріжемо смужками помідори, видаливши з низ них черешки.

Беремо один лист лавашу, відступаємо по краях близько 7-10 см. і змащуємо соусів.

Викладаємо курку, зверху кладемо капусту, потім огірки, помідори сир і ще один шар соусу.

Загортаємо лаваш.

Таким же чином готуємо другу шаурму. Обсмажуємо на розігрітій олії до рум’яного кольору.

Приємного апетиту!

Рулет з лаваша з куркою Рулет з лаваша з куркою і сиром Рулет з лаваша з куркою, огірком і сиром Шаурма Шаурма з куркою в лаваші