Я хочу запропонувати свій ідеальний рецепт смачного і швидкого перекусу – конвертики з лаваша з куркою, помідорами та сиром. Я часто готую таку закуску, якщо чекає подорож або виїзд на природу.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Лаваш – 1,5 лист
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Кінза – 1 пучок
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Готувати конвертики з лаваша з куркою, помідорами та сиром легко! Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування хрустких конвертиків з лаваша з куркою, помідорами та сиром.

Куряче філе ретельно вимийте під прохолодною проточною водою, а потім обсушити, скориставшись паперовими рушниками чи серветками.

Куряче м’ясо наріжте невеликими за розміром шматочками і викладіть в невелику ємність. Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою, а потім пропустіть через прес, натріть на дрібній тертці або подрібніть гострим ножем, додайте до курячого м’яса, посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте.

Кінзу, болгарський перець і помідор добре вимийте в прохолодній проточній воді. Зелень струсіть від зайвої вологи. Овочі обсушити кухонним або паперовими рушниками.

Кінзу подрібніть гострим ножем, трохи кінзи залиште для прикраси. Помідор наріжте кубиками, попередньо видаливши плодоніжку. Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини, наріжте дрібним кубиком. Твердий сир нарізати середнім кубиком. Сир можна вибрати будь-якого сорту, я використовувала сулугуні.

Глибоку сковороду добре розігрійте на максимальному вогні, налийте невелику кількість рослинного масла, потім зменшіть вогонь до середнього, викладіть підготовлене куряче м’ясо і гарненько обсмажте з усіх боків до рум’яної скоринки, періодично помішуючи лопаткою.

Тим часом підготовлені інгредієнти викладіть в глибоку ємність, додайте подрібнений зубчик часнику, і ретельно перемішайте. Куряче яйце розділіть на жовток і білок. Знадобиться тільки жовток.

На чисту робочу поверхню викладіть половину листа лаваша, а в центр викладіть третю частину обсмаженого курячого філе.

Потім зверху на куряче м’ясо викладіть третю частину приготовленої начинки.

Після чого вільні краї лаваша складіть до центру, щоб вийшов акуратний конвертик.

Деко застелити пекарської папером або фольгою, а потім викладіть підготовлені конвертики з лаваша. Верх конвертиків попередньо змастіть збитим курячим жовтком, скориставшись силіконової пензликом.

помістіть Деко в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікайте конвертики приблизно 7-10 хвилин.

Потім акуратно, щоб не обпектися, вийміть деко з духовки і трохи остудіть конвертики.

Конвертики з лаваша перекладіть на блюдо для подачі прикрасити подрібненою свіжою зеленню кінзи.

А потім порційно подавайте на стіл як апетитною закуски. Сир добре розплавиться, а ароматні конвертики запекутся до хрусткої скоринки.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Конвертики з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з куркою і сиром