Якщо традиційний обід із супом, м’ясом і гарнірами набрид, і хочеться чого-небудь незвичайного, чому б не приготувати лаваш з ситної начинкою? Таке блюдо також відмінно підійде для пікніка на свіжому повітрі. В лаваш загортаємо обсмажену зі спеціями курку, шматочки овочів і пікантну корейську моркву. А соус для прошарку готуємо на основі плавленого сиру – він дає ніжну вершкову нотку, яка дуже добре поєднується з усіма інгредієнтами.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Лаваш (тонкий) – 1 шт.
  • Морква по-корейськи – 150 гр.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Кетчуп – 1 ст. л.
  • Петрушка – 0.5 пучків
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа для курки – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати лаваш з куркою і корейською морквою і плавленим сиром. Куряче філе обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Можна використовувати будь-які частини курки, головне – видалити шкіру, кістки та хрящі. У сковороді розігріваємо трохи олії і викладаємо в нього нарізане філе. При високій температурі плити обсмажуємо м’ясо протягом однієї хвилини. Потім додаємо приправу для курки, а також сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельне перемішуємо і продовжуємо готувати ще не більше однієї хвилини. Знімаємо сковороду з плити і даємо вмісту трохи охолонути.

Огірок промиваємо, зрізаємо кінчики. Якщо плід немолодий, то краще зрізати шкірку і вирізати грубі насіння. Підготовлений огірок нарізаємо невеликими тонкими скибочками.

Помідор промиваємо і вирізаємо слід від плодоніжки. Ріжемо томат на шматочки, співмірні скибочкам огірка.

Готуємо соус. У невелику миску викладаємо плавлений сир. Якщо він твердуватий, можна прогріти його в мікрохвильовці десять-п’ятнадцять секунд. Додаємо до сиру майонез і добре розтираємо ложкою. Потім кладемо кетчуп і збиваємо в однорідну масу.

Лист лаваша розстилаємо на поверхні столу. Розрізаємо його на дві рівні частини. У середину кожної частини викладаємо приготований соус у вигляді овалу. На соус викладаємо обсмажені курячі шматочки. Потім кладемо огірки і помідори. На них розподіляємо моркву по-корейськи. Посипаємо начинку свіжою січеною зеленню петрушки.

Верхній і бічні краї лаваша піднімаємо і загортаємо поверх начинки.

Потім закручуємо начинку валиком на решту край. Виходять два довгих конверта. Можна вживати їх у такому вигляді, відразу після приготування. А можна обсмажити на сухій сковороді з обох сторін – так начинка нагріється і стане більш соковитою.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Рулет з лаваша Рулет з лаваша з корейською морквою Рулет з лаваша з куркою, огірком і сиром