Щавлевий суп, приготовлений без м’яса, вимагає мінімального набору продуктів. Використовувати для цієї страви можна щавель в будь-якому вигляді – свіжий, заморожений, консервований. Приготувати щавлевий суп без м’яса не складе труднощів, з цим завданням впорається навіть початківець кулінар.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Щавель – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Вода – 1.6 л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками.
Ріпчасту цибулю також необхідно очистити і дрібно нарізати.
Моркву очищаємо, споліскують і натираємо на тертці. У каструлю набираємо 1,5 літра води, ставимо на вогонь, відправляємо туди ж підготовлені овочі і варимо до готовності картоплі (близько 20 хвилин).
Якщо для супу будете використовувати свіжий щавель, то ретельно його промити і дрібно поріжте. Якщо є консервована заготівля, відкрийте її.
В окрему ємність вбиваємо куряче яйце, додаємо 100 мл води, сіль і перець за смаком, все збиваємо виделкою до утворення невеликої піни.
Коли картопля буде готовий, відправляємо в каструлю щавель.
Після закипання супу, додаємо в нього яєчну суміш, перемішуємо, доводимо до кипіння і проварюємо страву ще протягом 5 хвилин.
Щавлевий суп без м’яса готовий! Подавайте до столу зі сметаною.
Приємного вам апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп без м'яса Щавлевий суп без м'яса з яйцем Щавлевий суп з яйцем