Один з перших зелених гостей на весняному столі – щавель. Краще влаштовувати молоду траву, вона більш корисна. Варити його не потрібно, достатньо залити холодною водою і використовувати за необхідності в супах або як начинку у випічці.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Щавель – 1 кг
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Щоб приготувати щавель на зиму холодною водою, листя щавлю переберіть, видаляючи бур’яни і сміття, покладіть в миску, залийте водою і залиште відмокнути на 30 хвилин.

В цей час вимийте і стерилізуйте пів літрові банки і прокип’ятіть кришки.

Трохи просушіть і наріжте зелене листя.

Укладіть щавель в банки й щільно утрамбуйте, всипте в кожну дрібку солі. Закип’ятіть воду і остудіть до кімнатної температури.

Залийте воду в банки і відразу загорніть кришками.

Приємного апетиту!

Щавель без стерилізації в банках на зиму Щавель з сіллю на зиму в банках Щавель на зиму в банках Щавлевий суп без м'яса