Один з перших зелених гостей на весняному столі – щавель. Краще влаштовувати молоду траву, вона більш корисна. Варити його не потрібно, достатньо залити холодною водою і використовувати за необхідності в супах або як начинку у випічці.
Інгредієнти: на 2 л.
- Щавель – 1 кг
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Щоб приготувати щавель на зиму холодною водою, листя щавлю переберіть, видаляючи бур’яни і сміття, покладіть в миску, залийте водою і залиште відмокнути на 30 хвилин.
В цей час вимийте і стерилізуйте пів літрові банки і прокип’ятіть кришки.
Трохи просушіть і наріжте зелене листя.
Укладіть щавель в банки й щільно утрамбуйте, всипте в кожну дрібку солі. Закип’ятіть воду і остудіть до кімнатної температури.
Залийте воду в банки і відразу загорніть кришками.
Приємного апетиту!
Щавель без стерилізації в банках на зиму Щавель з сіллю на зиму в банках Щавель на зиму в банках Щавлевий суп без м'яса