Щавель як і будь-який інший продукт можна заготовити на зиму. Так ви зможете готувати свій улюблений суп і інші смачні страви з нього цілий рік. Цей рецепт дуже простий, а листочки щавлю з ним зберігаються зовсім як свіжі.


Інгредієнти: на 0.2 л.

  • Щавель – 2 пучка
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати щавель на зиму як свіжий, його перебираємо, видаляємо зіпсовані листя і сміття. Промиваємо водою і даємо стекти зайвої вологи через друшляк.

Тепер нарізаємо щавель невеликими смужками.

Складаємо щавель в пів-літрову. Воду кип’ятимо і заливаємо нею щавель так, щоб вона трохи вливалась з банки. Закатуємо щільно кришкою і перевертаємо догори дном. Закутуємо щавель рушником на 2-3 доби. І відправляємо в холодне місце.

Приємного апетиту!

Щавель без солі в банках на зиму Щавель без стерилізації в банках на зиму Щавель на зиму Щавель на зиму в банках Щавлевий суп без м'яса