При заготівлі щавлю з додаванням оцту зберігається його натуральний смак і колір. Заготівля прекрасно зберігається за рахунок великої кількості в ній кислоти. Такий щавель зручно використовувати як начинку для пиріжків або при варінні супів.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Щавель – 1 кг
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 30 гр.

Процес приготування:

Готувати щавель на зиму з оцтом легко! Листя щавлю ретельно перебрати, відокремити від ніжок. Зелень вимити в декількох водах і просушити в друшляку.

Нашаткувати щавель гострим ножем.

Воду закип’ятити, розчинити в ній сіль і охолодити. Влити оцет, розмішати.

В простерилізовані банки утрамбувати подрібнений щавель, залити його до плічок банки маринадом. Закатати банки металевими кришками, які до того треба прокип’ятити протягом 5 хв. Зберігати в холодному підвалі або льосі.

Приємного апетиту!

Щавель без стерилізації в банках на зиму Щавель з сіллю на зиму в банках Щавель на зиму Щавлевий суп без м'яса