При заготівлі щавлю з додаванням оцту зберігається його натуральний смак і колір. Заготівля прекрасно зберігається за рахунок великої кількості в ній кислоти. Такий щавель зручно використовувати як начинку для пиріжків або при варінні супів.
Інгредієнти: на 2 л.
- Щавель – 1 кг
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Вода – 1 л
- Сіль – 30 гр.
Процес приготування:
Готувати щавель на зиму з оцтом легко! Листя щавлю ретельно перебрати, відокремити від ніжок. Зелень вимити в декількох водах і просушити в друшляку.
Нашаткувати щавель гострим ножем.
Воду закип’ятити, розчинити в ній сіль і охолодити. Влити оцет, розмішати.
В простерилізовані банки утрамбувати подрібнений щавель, залити його до плічок банки маринадом. Закатати банки металевими кришками, які до того треба прокип’ятити протягом 5 хв. Зберігати в холодному підвалі або льосі.
Приємного апетиту!
Щавель без стерилізації в банках на зиму Щавель з сіллю на зиму в банках Щавель на зиму Щавлевий суп без м'яса