Пропоную приготувати простий, швидкий і пісний щавлевий суп. Приготування такого супу обрадує зайнятих господинь, які не хочуть проводити весь свій вільний час на кухні. Так як суп готується не на м’ясному бульйоні, він виходить не тільки корисним, але і низькокалорійним.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Моркву – 170 гр.
  • Щавель (заморожений) – 300 гр.
  • Вода – 2 л
  • Капуста цвітна – 350 гр.
  • Картопля – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 170 гр.
  • Кріп – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сметана – за бажанням
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати щавлевий суп без яєць просто! Підготуйте необхідні інгредієнти для щавлевого супу без яєць. Картоплю і моркву ретельно вимийте і очистіть за допомогою овочечистки. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Цвітну капусту розберіть на суцвіття або використовувати заморожену. Щавель і зелень кропу дістаньте з морозильної камери.

Очищений ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Очищену моркву натріть на крупній тертці або наріжте тонкою соломкою. Розігрійте Сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть нарізану цибулю і натерту моркву. Обсмажте, періодично помішуючи, до розм’якшення.

Очищену картоплю наріжте середніми кубиками, потім викладіть в ємність і залийте холодною водою. Суцвіття цвітної капусти розріжте на кілька частин. Наберіть каструлю води, доведіть до кипіння, посоліть, викладіть нарізану картоплю і суцвіття цвітної капусти. Варіть приблизно 20-25 хвилин.

В суп додайте лавровий лист, чорний мелений перець, обсмажені овочі, заморожений щавель і зелень кропу. Суп доведіть до кипіння і варіть ще кілька хвилин.

Гарячий ароматний суп з щавлю розлийте по порціях і подавайте, прикрасивши сметаною з чорним хлібом і часником.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп без м'яса