Ароматний зелений супчик простий у приготуванні і складається з декількох інгредієнтів. Приємна кислинка свіжого щавлю в бульйоні на курку з пікантною гостротою робить це перше блюдо дуже смачним і ситним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курячий суповий набір – 1 шт.
- Щавель – 300 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля зелена – 3 пера
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний мелений – 1 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Щоб приготувати щавлевий суп на курячому бульйоні, ретельно промийте частини курки і покладіть в каструлю, додайте воду і поставте варитися на невеликому вогні. Піну з поверхні приберіть і зменшіть вогонь. Прикрийте каструлю кришкою і варіть 1 годину.
Пір’я зеленого лука промийте і дрібно порубаєте. Перекладіть їх у миску.
Ріпчасту цибулю очистіть, сполосніть і дрібно наріжте.
Розігрійте сковороду, додати трохи олії і на малому вогні обсмажте цибулю до прозорості. Всипте до нього зелену цибулю, перемішайте і обсмажте всі 2 хвилини, потім зніміть з вогню.
Щавель добре промийте, приділяючи увагу кожному листу. Складіть його в друшляк, щоб стекла вода. Половину щавлю дрібно наріжте.
Перекладіть його в друшляк і обдайте окропом. Цілі листя теж обшпарте, перекрутіть на м’ясорубці в пюре і складіть окремо.
Картоплю почистіть, вимийте і поріжте кубиками.
Відварені курячі шматки дістаньте з бульйону і зніміть м’ясо з кісток. Наріжте на довільні частини.
Бульйон процідіть крізь сито і поверніть на малий вогонь. Дочекайтеся закипання і покладіть в каструлю картоплю і курку. Перемішайте і варіть 15 хвилин. Перекладіть цибулеву засмажку в суп, додайте обидва варіанти щавлю, лаврушку і акуратно розмішайте. Посоліть, поперчіть щі і поваріть 5 хвилин. Вимкніть вогонь і залиште суп дійти на 30 хвилин під кришкою.
Розливайте суп по тарілках ополоником і всипте трохи посіченою свіжої зелені.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні