Ароматний зелений супчик простий у приготуванні і складається з декількох інгредієнтів. Приємна кислинка свіжого щавлю в бульйоні на курку з пікантною гостротою робить це перше блюдо дуже смачним і ситним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курячий суповий набір – 1 шт.
  • Щавель – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 3 пера
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Щоб приготувати щавлевий суп на курячому бульйоні, ретельно промийте частини курки і покладіть в каструлю, додайте воду і поставте варитися на невеликому вогні. Піну з поверхні приберіть і зменшіть вогонь. Прикрийте каструлю кришкою і варіть 1 годину.

Пір’я зеленого лука промийте і дрібно порубаєте. Перекладіть їх у миску.

Ріпчасту цибулю очистіть, сполосніть і дрібно наріжте.

Розігрійте сковороду, додати трохи олії і на малому вогні обсмажте цибулю до прозорості. Всипте до нього зелену цибулю, перемішайте і обсмажте всі 2 хвилини, потім зніміть з вогню.


Щавель добре промийте, приділяючи увагу кожному листу. Складіть його в друшляк, щоб стекла вода. Половину щавлю дрібно наріжте.

Перекладіть його в друшляк і обдайте окропом. Цілі листя теж обшпарте, перекрутіть на м’ясорубці в пюре і складіть окремо.

Картоплю почистіть, вимийте і поріжте кубиками.

Відварені курячі шматки дістаньте з бульйону і зніміть м’ясо з кісток. Наріжте на довільні частини.

Бульйон процідіть крізь сито і поверніть на малий вогонь. Дочекайтеся закипання і покладіть в каструлю картоплю і курку. Перемішайте і варіть 15 хвилин. Перекладіть цибулеву засмажку в суп, додайте обидва варіанти щавлю, лаврушку і акуратно розмішайте. Посоліть, поперчіть щі і поваріть 5 хвилин. Вимкніть вогонь і залиште суп дійти на 30 хвилин під кришкою.

Розливайте суп по тарілках ополоником і всипте трохи посіченою свіжої зелені.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні