Щавлевий суп – блюдо російської кухні, яке готують частіше в літній час. Цей універсальний низькокалорійний суп, багатий вітамінами і може подаватися в гарячому і холодному вигляді. За класичним рецептом щавлевий суп готується не більш півгодини.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина або Курка – 350 – 400 гр.
  • Щавель – 1 пучок
  • Картопля – 3 – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Яйце – 2 – 3 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для м’яса – за смаком
  • Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування щавлевого супу класичного рецепту. М’ясо промийте, покладіть в каструлю і залийте водою. М’ясо відразу можна нарізати на кілька частин. Поставте каструлю на сильний вогонь, коли вода почне закипати, зменшіть вогонь, не забувайте знімати ложкою піну з поверхні бульйону. Для аромату можна додати пару лаврових листів і кілька горошин запашного перцю.

Яйця зваріть круто, остудіть їх, очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками.

Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кубиками.

Моркву очистіть, помийте і натріть на крупній тертці.

Розігрійте сковороду, влийте трохи соняшникової олії, викладіть цибулю і моркву обсмажте овочі до м’якості.

Картоплю почистіть, помийте і наріжте кубиками.

Відправте картоплю в бульйон варитися. При бажанні можна дістати м’ясо з бульйону, відокремити його від кісток і дрібно нарізати.

Щавель помийте і наріжте смужками. Покладіть в каструлю засмажку з цибулі і моркви, щавель і яйця, перемішайте, посоліть і приправте за смаком. Варіть суп ще 10 хвилин.

В кінці приготування додайте рубану зелень. Щавлевий суп заправляти сметаною.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з куркою Щавлевий суп з куркою та яйцем Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп з яйцем