Щавлевий суп можна віднести до сезонних страв, тому що найкраще для нього підходять молоде листя щавлю. А суп на м’ясному бульйоні буде дуже наваристим і ситним. Кислий щавель можна розбавити шпинатом або іншою зеленню по вашому смаку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина – 350 гр.
- Щавель – 25 – 30 гр.
- Картопля – 3 – 4 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Шпинат – 20 гр.
- Цибуля зелена – 0.5 пучків
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Сметана – для прикраси
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування щавлевого супу на яловичому бульйоні? Яловичину помийте, розріжте на кілька невеликих шматків. Перекладіть м’ясо в каструлю, залийте водою, додайте лавровий лист. Варіть бульйон 25-30 хвилин після закипання. Дістаньте м’ясо, охолодіть і дрібно наріжте його. Бульйон процідіть. Картоплю почистіть, помийте і поставте варитися в бульйоні цілком. Готовий картопля розімніть товкачиком прямо в бульйоні.
Яйця відваріть круто, остудіть, очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте. Щавель і іншу зелень ретельно промийте під проточною водою, наріжте.
Додайте в бульйон, зелень, яйця, м’ясо, посоліть і приправте за смаком, перемішайте. Поставте каструлю на вогонь, доведіть щавлевий суп до кипіння, варіть 3-4 хвилини.
Готовий суп розлийте по тарілках, подавайте зі сметаною і хлібом.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп з яйцем Щавлевий суп на бульйоні