Щавлевий суп можна віднести до сезонних страв, тому що найкраще для нього підходять молоде листя щавлю. А суп на м’ясному бульйоні буде дуже наваристим і ситним. Кислий щавель можна розбавити шпинатом або іншою зеленню по вашому смаку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичина – 350 гр.
  • Щавель – 25 – 30 гр.
  • Картопля – 3 – 4 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Шпинат – 20 гр.
  • Цибуля зелена – 0.5 пучків
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.
  • Сметана – для прикраси

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування щавлевого супу на яловичому бульйоні? Яловичину помийте, розріжте на кілька невеликих шматків. Перекладіть м’ясо в каструлю, залийте водою, додайте лавровий лист. Варіть бульйон 25-30 хвилин після закипання. Дістаньте м’ясо, охолодіть і дрібно наріжте його. Бульйон процідіть. Картоплю почистіть, помийте і поставте варитися в бульйоні цілком. Готовий картопля розімніть товкачиком прямо в бульйоні.

Яйця відваріть круто, остудіть, очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте. Щавель і іншу зелень ретельно промийте під проточною водою, наріжте.

Додайте в бульйон, зелень, яйця, м’ясо, посоліть і приправте за смаком, перемішайте. Поставте каструлю на вогонь, доведіть щавлевий суп до кипіння, варіть 3-4 хвилини.

Готовий суп розлийте по тарілках, подавайте зі сметаною і хлібом.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп з яйцем Щавлевий суп на бульйоні