Щавлевий суп – смачний і корисний суп із зелені і овочів. А з додаванням фрикадельок він виходить ще більш насиченим. Готувати його дуже швидко, і смачний обід для всієї родини готовий!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Щавель – 200 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце перепелине – 6 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – за смаком
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Як почати готувати щавлевий суп з фрикадельками? Картопля очищаємо, миємо й нарізаємо кубиками

Цибулю і моркву також чистимо. Цибулину ріжемо невеликими шматочками, а моркву натираємо на тертці.

Потім пасеруємо овочі на рослинному маслі до рум’яного відтінку.

Щавель ретельно миємо й ріжемо його смужками.

Кріп миємо й кришимо, додаємо його в фарш. Також засипаємо в нього перець і сіль. Все добре перемішуємо.

З готового фаршу формуємо невеличкі кульки.

Воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім кидаємо в неї картоплю, овочеву зажарку і сіль.

Зменшуємо вогонь і знову доводимо до кипіння. Закидаємо фрикадельки. Варимо 15 хв. Після цього додаємо в суп щавель і варимо ще 5 хв.

Перепелині яйця відварюємо круто (варимо 5 хв. після кипіння). Охолоджуємо і розрізаємо на половинки. Кидаємо їх в суп перед подачею.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп з яйцем Щавлевий суп на бульйоні