Щавлевий суп – смачний і корисний суп із зелені і овочів. А з додаванням фрикадельок він виходить ще більш насиченим. Готувати його дуже швидко, і смачний обід для всієї родини готовий!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Щавель – 200 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Яйце перепелине – 6 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – за смаком
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Як почати готувати щавлевий суп з фрикадельками? Картопля очищаємо, миємо й нарізаємо кубиками
Цибулю і моркву також чистимо. Цибулину ріжемо невеликими шматочками, а моркву натираємо на тертці.
Потім пасеруємо овочі на рослинному маслі до рум’яного відтінку.
Щавель ретельно миємо й ріжемо його смужками.
Кріп миємо й кришимо, додаємо його в фарш. Також засипаємо в нього перець і сіль. Все добре перемішуємо.
З готового фаршу формуємо невеличкі кульки.
Воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім кидаємо в неї картоплю, овочеву зажарку і сіль.
Зменшуємо вогонь і знову доводимо до кипіння. Закидаємо фрикадельки. Варимо 15 хв. Після цього додаємо в суп щавель і варимо ще 5 хв.
Перепелині яйця відварюємо круто (варимо 5 хв. після кипіння). Охолоджуємо і розрізаємо на половинки. Кидаємо їх в суп перед подачею.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп з яйцем Щавлевий суп на бульйоні