Борщ з щавлю з яйцем – пашот внесе різноманітність у звичне меню, зберігши при цьому ваше здоров’я і наповнивши організм силами і енергією. Готувати суп будемо без м’яса, тому перша страва буде легким і корисним.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Щавель – 300 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний мелений – 1 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Зелень – 1 пучок
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Як почати готувати щавлевий суп ПП? Картопля очистіть, вимийте, наріжте кубиками і перекладіть варитися в киплячу воду. Очистіть моркву, промийте під проточною водою і дрібно натріть на тертці. У вимитого перцю видаліть серцевину і насіння і наріжте його невеликими смужками.
Моркву і перець покладіть у гарячу сковороду, змастити трохи маслом і обсмажте 2 хвилини.
Перемістіть засмажку в каструлю з картоплею, додати лаврушку, сіль, перець і поваріть 10 хвилин.
Щавель промийте, обшпарте киплячою водою і наріжте не крупно. Покладіть його в суп і поваріть 3 хвилини.
Окремо закип’ятити 1 л води, додайте оцет і закип’ятіть. Ложкою створіть воронку у воді і вбийте сире яйце. Поваріть 3 хвилини. Білок повинен схопитися, а жовток залишитися м’яким. То ж виконайте з іншими яйцями. Наливайте гарячі корисні щі в тарілку, перекладіть в них яйце – пашот і 1 ложку сметани. Посипте крихтою зелені.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп без м'яса Щавлевий суп з яйцем