Щавлевий суп – одне з традиційних страв російської кухні, що припаде до смаку прихильникам низькокалорійного меню і правильного харчування. Щавель надає страві пікантну кислинку і неповторний смак. Бульйон з м’яса індички виходить наваристим і смачним. У поєднанні з ним щавлевий суп буде гідний найвищих похвал!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Щавель – 350 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Індичка – 600 гр.
- Вода – 2.5 л.
- Яйце – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Кріп – 30 гр.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до приготування щавлевого супу з індичкою. Індичку промиваємо. У каструлю наливаємо воду, кладемо туди індичку, ставимо на вогонь. Коли бульйон закипить, знімаємо з’являється піну, підсолюємо і варимо індичку до готовності на помірному вогні.
Картопля очистіть, промийте і наріжте кубиками.
Моркву та цибулю очищаємо. Очищену моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю дрібно нарізаємо. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і злегка обсмажуємо овочі.
Щавель ретельно промийте, видаліть стебла і наріжте листя тонкими смужками.
Свіжий кріп промийте, обсушіть і дрібно порубаєте.
З бульйону дістаємо готову індичку і охолодити її. Всипаємо в каструлю нарізану картоплю і обсмажені овочі. Варимо інгредієнти на помірному вогні приблизно 7 хвилин.
Індичку наріжте невеликими шматочками і обсмажте на розігрітій сковороді пару хвилин з двох сторін.
Далі в бульйон з овочами додаємо щавель і кріп.
В окремій мисці збиваємо курячі яйця.
вливаємо Яєчну суміш тонкою цівкою в суп, перемішуємо і проварюємо страву ще пару хвилин. По готовності зніміть каструлю з вогню і дайте супу настоятися 5 хвилин.
Готовий щавлевий суп розливаємо по тарілках, додаємо в нього шматочки обсмаженої індички. За бажанням суп можна приправити сметаною.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп з яйцем