Щавлевий суп – одне з традиційних страв російської кухні, що припаде до смаку прихильникам низькокалорійного меню і правильного харчування. Щавель надає страві пікантну кислинку і неповторний смак. Бульйон з м’яса індички виходить наваристим і смачним. У поєднанні з ним щавлевий суп буде гідний найвищих похвал!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Щавель – 350 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Індичка – 600 гр.
  • Вода – 2.5 л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Кріп – 30 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до приготування щавлевого супу з індичкою. Індичку промиваємо. У каструлю наливаємо воду, кладемо туди індичку, ставимо на вогонь. Коли бульйон закипить, знімаємо з’являється піну, підсолюємо і варимо індичку до готовності на помірному вогні.

Картопля очистіть, промийте і наріжте кубиками.

Моркву та цибулю очищаємо. Очищену моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю дрібно нарізаємо. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і злегка обсмажуємо овочі.

Щавель ретельно промийте, видаліть стебла і наріжте листя тонкими смужками.

Свіжий кріп промийте, обсушіть і дрібно порубаєте.

З бульйону дістаємо готову індичку і охолодити її. Всипаємо в каструлю нарізану картоплю і обсмажені овочі. Варимо інгредієнти на помірному вогні приблизно 7 хвилин.

Індичку наріжте невеликими шматочками і обсмажте на розігрітій сковороді пару хвилин з двох сторін.

Далі в бульйон з овочами додаємо щавель і кріп.

В окремій мисці збиваємо курячі яйця.

вливаємо Яєчну суміш тонкою цівкою в суп, перемішуємо і проварюємо страву ще пару хвилин. По готовності зніміть каструлю з вогню і дайте супу настоятися 5 хвилин.

Готовий щавлевий суп розливаємо по тарілках, додаємо в нього шматочки обсмаженої індички. За бажанням суп можна приправити сметаною.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп з яйцем