Щавлевий суп з куркою – блюдо, яке здатне одночасно і зігріти, і освіжити. Освіжаючий ефект дає приємна, тонізуюча кислинка. Щавлевий суп з курячим м’ясом виходить ситним і легким. Приготуйте такий суп, поки не закінчилося літо, а разом з ним і сезон свіжого щавлю.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Щавель – 150 гр.
- Курка – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 0.5 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 15 гр.
- Вода – 2 л
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт щавлевого супу з куркою гранично простий! Куряче м’ясо кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Бульйон доводимо до кипіння, потім закидаємо в каструлю очищену цибулину цілком і продовжуємо варити куряче м’ясо до повної готовності (25-30 хвилин).
Моркву очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.
Картопля також очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо кубиками.
Щавель ретельно промиваємо, обсушуємо, струсивши краплі води, і дрібно нарізаємо.
З бульйону дістаємо цибулину. Відправляємо варитися картоплю.
Далі додаємо в каструлю з вмістом нарізану моркву. Варимо все разом ще протягом 15 хвилин.
Через деякий час відправляємо в суп щавель. Після закипання тримаємо страву на вогні ще 5 хвилин. Приправляємо щавлевий суп сіллю і меленим перцем.
Далі додаємо в суп, шматочок вершкового масла. Це дозволить посилити аромат і пом’якшити смак. Коли масло розчиниться, знімаємо каструлю з вогню.
Готовий щавлевий суп з куркою подаємо до столу в гарячому вигляді з шматочком вареного курячого яйця і за бажанням сметаною.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з куркою Щавлевий суп з куркою та яйцем Щавлевий суп з яйцем