Зелений борщ, так по-іншому називають суп з щавлю. Він і надають страві зелений колір і характерний кислий смак. Щавлевий суп з м’ясом дуже подобається чоловікам.
Інгредієнти: на 4 порції.
- М’ясо – 300 гр.
- Картопля – 150 гр.
- Щавель – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 120 гр.
- Оцет столовий 9% – 30 мл
- Масло вершкове – 15 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
- Сметана – для прикраси
Процес приготування:
Рецепт приготування щавлевого супу з м’ясом смачний! М’ясо помийте, розріжте на більш дрібні шматки, залийте водою і поставте варитися, періодично знімайте з поверхні бульйону пінку. Картоплю почистіть, помийте і наріжте невеликими шматочками. Коли м’ясо буде готове, додайте в бульйон картоплю.
Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями. На сковороді розтопіть вершкове масло, обсмажте цибулю, посипте сіллю і смажте до прозорості. Коли картопля буде готовий, додайте цибулю в суп.
Щавель ретельно промийте під проточною водою, наріжте смужками. Додайте щавель в каструлю, перемішайте, варіть кілька хвилин. В кінці додайте сіль, перець за смаком і рубану зелень, зніміть каструлю з плити і накрийте її кришкою.
Налийте в каструлю воду, влийте оцет і поставте на плиту. Яйце розбийте в миску, потім перелийте його в киплячу воду, слідом додайте інше яйце. Варіть яйця дві хвилини, викладіть на плоске блюдце, щоб стекла вода. Налийте в тарілку порцію супу, заправте сметаною, зверху покладіть варене яйце, розріжте, щоб витік жовток – смачне і гарне перше блюдо готове.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні