Зелений борщ, так по-іншому називають суп з щавлю. Він і надають страві зелений колір і характерний кислий смак. Щавлевий суп з м’ясом дуже подобається чоловікам.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • М’ясо – 300 гр.
  • Картопля – 150 гр.
  • Щавель – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 120 гр.
  • Оцет столовий 9% – 30 мл
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Сметана – для прикраси

Процес приготування:

Рецепт приготування щавлевого супу з м’ясом смачний! М’ясо помийте, розріжте на більш дрібні шматки, залийте водою і поставте варитися, періодично знімайте з поверхні бульйону пінку. Картоплю почистіть, помийте і наріжте невеликими шматочками. Коли м’ясо буде готове, додайте в бульйон картоплю.

Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями. На сковороді розтопіть вершкове масло, обсмажте цибулю, посипте сіллю і смажте до прозорості. Коли картопля буде готовий, додайте цибулю в суп.

Щавель ретельно промийте під проточною водою, наріжте смужками. Додайте щавель в каструлю, перемішайте, варіть кілька хвилин. В кінці додайте сіль, перець за смаком і рубану зелень, зніміть каструлю з плити і накрийте її кришкою.

Налийте в каструлю воду, влийте оцет і поставте на плиту. Яйце розбийте в миску, потім перелийте його в киплячу воду, слідом додайте інше яйце. Варіть яйця дві хвилини, викладіть на плоске блюдце, щоб стекла вода. Налийте в тарілку порцію супу, заправте сметаною, зверху покладіть варене яйце, розріжте, щоб витік жовток – смачне і гарне перше блюдо готове.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні