Щавлевий суп зі свининою часто називають зеленим борщем. Страва ідеально підходить для обіду: свинячий бульйон робить його наваристим і ситним, а приємна кислинка додає оригінальності.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина на кістці – 500 гр.
- Щавель – 2 склянки
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Корінь петрушки – за бажанням
- Рис білий – 0.5 склянки
- Кріп – 0.5 пучків
- Лавровий лист – 3 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт щавлевого супу зі свининою простий у приготуванні! Свинину на кісточці опускають у підсолену воду й варимо до готовності, періодично знімаючи піну. Якщо шматок м’яса занадто великий, його можна розділити на 2-3 частини. Це прискорить час варіння.
Готове м’ясо виймаємо з бульйону. Даємо охолонути, відокремлюємо від кісточки і нарізаємо на шматочки для супу.
Кладемо свинину назад в бульйон, додаємо лавровий лист і перець. Продовжуємо варити на помірному вогні.
Очищаємо моркву від шкірки і нарізаємо тонкими смужками. Якщо будемо використовувати корінь петрушки, то з ним чинимо так само. Кладемо нарізку в бульйон.
Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо на рослинному маслі до легкого рум’янцю.
Очищаємо і нарізаємо картоплю, відправляємо в каструлю.
Рис ретельно промиваємо в холодній воді, а потім закидаємо в каструлю.
Тепер можна додати обсмажену цибулю. Не забуваємо знімати пінку з супу, а також за смаком додати сіль і перець.
Промиваємо свіжий щавель і дрібно нарізаємо. Кладемо до решти інгредієнтів в каструлю.
Подрібнюємо кріп. Додаємо в суп.
Доводимо страву до закипання і варимо 2-3 хвилини. Пробуємо на сіль. Знімаємо з плити.
Відварюємо курячі яйця і нарізаємо. Додавати їх будемо порційно.
Розливаємо суп зі щавлем по тарілках. За смаком додаємо яйця, сметану. Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп з яйцем Щавлевий суп на бульйоні