Щі з лисичками – не найпоширеніший суп. Однак це незаслужено: смак цих яскравих грибів відмінно поєднується з солодкуватим смаком білокачанної капусти. Гриби бажано використовувати свіжі, у такому вигляді вони не втрачають природний аромат.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Лисички свіжі – 350 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Капуста білокачанна – 0,5 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Кріп для прикраси
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування щів з лисичками? У лисички почистити ніжки, обрізати коріння. Залити гриби гарячою солоною водою, дати постояти 10 хв., за цей час 3-4 рази перемішати. Дрібний сміття спливе, а пісок опуститься на дно.
Картоплю почистити, помити і нарізати довільними шматочками. Налити води в каструлю, покласти картоплю і встановити на середній вогонь.
Коли вода скипить, додати лисички.
Цибулю і моркву почистити, цибулю нарізати кубиками, моркву порізати півкільцями.
Пасерувати овочі до м’якого стану.
Дрібно нашаткувати капусту, додати в суп.
Через 10 хв. додати засмажку.
Поварити ще 2 хв. і вимкнути.
Приємного апетиту!
Грибний суп Грибний суп з лисичок Як готувати лисички - рецепти