Щі з лисичками – не найпоширеніший суп. Однак це незаслужено: смак цих яскравих грибів відмінно поєднується з солодкуватим смаком білокачанної капусти. Гриби бажано використовувати свіжі, у такому вигляді вони не втрачають природний аромат.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Лисички свіжі – 350 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Капуста білокачанна – 0,5 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Кріп для прикраси
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування щів з лисичками? У лисички почистити ніжки, обрізати коріння. Залити гриби гарячою солоною водою, дати постояти 10 хв., за цей час 3-4 рази перемішати. Дрібний сміття спливе, а пісок опуститься на дно.

Картоплю почистити, помити і нарізати довільними шматочками. Налити води в каструлю, покласти картоплю і встановити на середній вогонь.

Коли вода скипить, додати лисички.

Цибулю і моркву почистити, цибулю нарізати кубиками, моркву порізати півкільцями.

Пасерувати овочі до м’якого стану.

Дрібно нашаткувати капусту, додати в суп.

Через 10 хв. додати засмажку.

Поварити ще 2 хв. і вимкнути.

Приємного апетиту!

Грибний суп Грибний суп з лисичок Як готувати лисички - рецепти