Шматочки свинини під сиром, запечені в духовці, люблять багато. Простота приготування і чудовий смак роблять страву гідним і для обіду в колі сім’ї, і для святкового столу. Кожна господиня має в своїй кулінарній книжці кілька рецептів цього чудового частування. У цьому рецепті маринуємо свинину в кетчупі і запікаємо під сирно-майонезній шубою.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Свинина – 400 гр.
- Кетчуп – 2 ст. л.
- Сир Моцарелла – за смаком
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати шматочки свинини з сиром в духовці легко! Шматочок свинини розріжте на 4 частини. У вас буде по 2 шматочки м’яса на одну порцію.
Потім м’ясо прикрийте плівкою і молоточком трохи відбийте з двох сторін.
Відбите м’ясо намажте кетчупом, вибираючи його за своїм смаком. Можете м’ясо трохи посолити, якщо кетчуп не дуже солоний. Шматочки м’яса з кетчупом складіть в окрему миску і поставте в холодильник на 2 години (мінімум) для маринування.
Після закінчення часу маринування шматочки свинини перекладіть на деко, застеливши його папером для випічки. На м’ясо нанесіть шар майонезу і посипте його натертим на крупній тертці сиром.
На сир нанесіть тонкий шар майонезу.
Запікайте шматочками свинину під сиром в духовці, розігрітій до 170°С протягом 30 хвилин. За цей час м’ясо пропечеться і стане м’яким і соковитим, а сир покриє його рум’яною скоринкою. Запечені шматочки свинини під сиром перекладіть в порційні тарілки і подайте до столу з будь-яким гарніром.
Дуже просто і дуже смачно. Приємного апетиту!