шматочками Свинину запікати в духовці у фользі, тоді м’ясо не пересихає і залишається м’яким і соковитим. Можна просто шматочки м’яса загорнути у фольгу і запекти, але в цьому рецепті вам пропонується попередньо замаринувати зі спеціями і томатною пастою, тоді воно на смак буде схоже на шашлик. Таке м’ясо відмінно підійде до картоплі, гречки або пасти.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Перець духмяний горошок – 3 шт.
  • Приправа для мяса – 1 ч. л.
  • Паприка – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування шматочків свинини, запечених у фользі в духовці. Шматочок свинини, призначений для запікання, промийте під проточною водою, витріть насухо і поріжте шматочками будь-якого розміру.

Нарізане м’ясо перекладіть в окремий посуд, насипте за своїм смаком сіль, чорний перець, паприку і спеції.

Потім м’ясо з приправами добре перемішайте і покладіть до нього горошини запашного перцю.

Потім наріжте на тонкі півкільця очищену цибулину і перекладіть її до м’яса.

М’ясо з цибулею рукою трохи перетріть, щоб цибуля дав свій сік.

Потім до м’яса налийте олію, покладіть 2 ложки томатної пасти і все розмішайте ще раз.

М’ясо прикрийте шматочком плівки і залиште на 3 години для маринування.

Після закінчення цього часу замариноване м’ясо перекладіть на складену вдвічі фольгу і краї її щільно загорніть. Помістіть м’ясо у фользі на деко або у форму для випічки.

Запікайте шматочками свинину в духовці, розігрітій до 200°С протягом 30 хвилин.

Потім краї фольги обережно розкрийте, зменшіть нагрів духовки і продовжите запікання ще протягом 30 хвилин.

Запечені шматочки свинини перекладіть на блюдо разом з фольгою, декорують зеленню і можете подавати до столу.

Смачного!

Страви з свинини