шматочками Свинину запікати в духовці у фользі, тоді м’ясо не пересихає і залишається м’яким і соковитим. Можна просто шматочки м’яса загорнути у фольгу і запекти, але в цьому рецепті вам пропонується попередньо замаринувати зі спеціями і томатною пастою, тоді воно на смак буде схоже на шашлик. Таке м’ясо відмінно підійде до картоплі, гречки або пасти.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Свинина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець духмяний горошок – 3 шт.
- Приправа для мяса – 1 ч. л.
- Паприка – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування шматочків свинини, запечених у фользі в духовці. Шматочок свинини, призначений для запікання, промийте під проточною водою, витріть насухо і поріжте шматочками будь-якого розміру.
Нарізане м’ясо перекладіть в окремий посуд, насипте за своїм смаком сіль, чорний перець, паприку і спеції.
Потім м’ясо з приправами добре перемішайте і покладіть до нього горошини запашного перцю.
Потім наріжте на тонкі півкільця очищену цибулину і перекладіть її до м’яса.
М’ясо з цибулею рукою трохи перетріть, щоб цибуля дав свій сік.
Потім до м’яса налийте олію, покладіть 2 ложки томатної пасти і все розмішайте ще раз.
М’ясо прикрийте шматочком плівки і залиште на 3 години для маринування.
Після закінчення цього часу замариноване м’ясо перекладіть на складену вдвічі фольгу і краї її щільно загорніть. Помістіть м’ясо у фользі на деко або у форму для випічки.
Запікайте шматочками свинину в духовці, розігрітій до 200°С протягом 30 хвилин.
Потім краї фольги обережно розкрийте, зменшіть нагрів духовки і продовжите запікання ще протягом 30 хвилин.
Запечені шматочки свинини перекладіть на блюдо разом з фольгою, декорують зеленню і можете подавати до столу.
Смачного!